6B07201 Азық-түлік технологиясы

Факультет Агротехникалық факультеті (АФ)
Кафедра Азық-түлік қауіпсіздігі (АҚ)
Білім беру саласының коды және жіктелуі 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
Дайындық бағытының коды мен жіктелуі 6B072 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
Білім беру бағдарламаларының тобы В068 Тамақ өнімдерін өндіру
Атауы 6B07201 Азық-түлік технологиясы
Аккредитация Сертификат
Білім беру бағдарламасының түрі Негізгі
Білім беру бағдарламасының мақсаты Кәсіби өсуге және ұтқырлыққа қабілетті, тамақ өнімдерін өндіру саласындағы негізгі және кәсіби құзыреттерге ие, сонымен қатар тамақ технологиясындағы кәсіби мәселелерді шешуге қабілетті жоғары білімді жеке тұлғаны қалыптастыру.
Білім деңгей Бакалавриат (Жоғары)
Берілетін дәреже техника және технология бакалавры
Кәсіби қызмет саласы Өңдеу өнеркәсібі (Секция C)
Лауазымдар тізбесі Бас технолог
Мемлекеттік қызметші
Инженер-зертханашы
Зертханашы
Ұйымдастырушы
Аға зертханашы
Тамақ өнімдері технологы
Кәсіби қызмет түрлері Емдеу-профилактикалық
Білім беру
Өндірістік
Сараптамалық
Кәсіби қызмет объектілері Ет комбинаттары, шұжық және консерві зауыттары, қоғамдық тамақтану кәсіпорындары, қоғамдық тамақтану үшін шағын-цехтар, сүт зауыттары болып табылады.
Бағдарламаның ерекшеліктері Дуалды білім беру, академиялық алмасу бағдарламасы, қосымша білім беру бағдарламасын меңгеру мүмкіндігі (Minor)
Оқу түрі ҚББТ қолданусыз күндізгі
ҚББТ қолданумен сырттай
Оқу түрі Оқу мерзімі оқудың барлық кезеңіне 240 академиялық кредиттің және оқу жылына 60 академиялық кредиттің игеру мерзімімен анықталады. Тиісінше, оқу мерзімі 4 жылды құрайды. Оқу жылында студенттің академиялық кредиттердің неғұрлым аз немесе көп мөлшерін игеруіне рұқсат етіледі, ал оқу мерзімі көбейеді немесе қысқарады.
Жоғары білімі бар немесе техникалық және кәсіптік немесе орта білімнен кейінгі білімі бар тұлғалар үшін оқу мерзімі, студенттің алғышарттарын ескере отырып (дипломға қосымша) транскрипт негізінде анықталады. Бұл жағдайда кредиттер беріледі және бұрын игерілген пәндер олардың көлемі мен білім беру бағдарламасының сабақтастығы жеткілікті болған жағдайда жүзеге асырылады.
Оқыту тілі Қазақ
Орыс
Кредит көлемі/сағат 240/7200
Білім алушыларға қойылатын талаптар жоғары білім
жоғары арнайы білім
жалпы орта білім беру
кәсіптік білім беру
техникалық және кәсіптік білім беру
Бағдарлама менеджері Баязитова Кульбарам Нургалиевна
ББ Кәсіби стандарт/салалық
біліктілік шеңбері негізінде әзірленді
«Тамақ өнімдерін сатуды басқару» кәсіби стандарты - «Атамекен» Қазақстан Республикасы Ұлттық кәсіпкерлер палатасы Басқарма Төрағасының орынбасарының 2018 жылғы 24 қазандағы № 289 бұйрығына № 3 қосымша (КС)
«Сиыр етін өндіру» кәсіби стандарты - «Атамекен» Қазақстан Республикасы Ұлттық кәсіпкерлер палатасы Басқарма Төрағасының орынбасары 2018 жылғы 11 желтоқсандағы № 339 бұйрығына № 4 қосымша (КС)
«Сүт өнімдерін өндіру» кәсіби стандарты - «Атамекен» Қазақстан Республикасы Ұлттық кәсіпкерлер палатасы Басқарма Төрағасының орынбасарының 2018 жылғы 11 желтоқсандағы № 399 бұйрығына № 3 қосымша (КС)
«Нан және ұннан жасалған кондитерлік өнімдер өндірісі» кәсіби стандарты - «Атамекен» Қазақстан Республикасы Ұлттық кәсіпкерлер палатасы Басқарма Төрағасының орынбасары 2018 жылғы 24 қазандағы № 289 бұйрығына № 3 қосымша (КС)
«Ірі қара малдың етін сою және өңдеу (ҚЫЗ)» кәсіби стандарты - «Атамекен» Қазақстан Республикасы Ұлттық кәсіпкерлер палатасы Басқарма Төрағасының орынбасарының 2018 жылғы 11 желтоқсандағы № 339 бұйрығына № 14 қосымша (КС)